Apelsin, blåbär och mango – vilken grillafton..!

Förväntningarna var högt ställda när Alingsåsakademin bjöd in till grillafton på Hjälmared Folkhögskola tisdagen den 13 september. Och ett är säkert – ingen av de 35 som hörsammat kallelsen gick därifrån besviken.

Mästerliga kocken Yousef Dukhan hade nämligen trollat fram en meny och såser som tilltalade allas smaklökar på olika sätt.

Eller vad sägs om timjanmarinerad kalvytterfilé och kalkonbröstfilé med smak av chili och rosmarin. Till detta serverades en potatisfondant, blandsallad och grönsallad.

Och nu till det bästa av allt – såserna. Vad sägs om blåbärs-, mango- och apelsin och basilikasås. Så goda, så färgstarka och som om det inte var nog med denna färgexpo, det fanns även en rödbetshummus att avnjuta till kötträtterna. Gott, gott, gott…

Pricken över i:et blev sedan desserten som bestod av lakritspannacotta med hallonmousse och mandelflarn. Härligheten nedsköljt med kaffe.

Som sagt – vilken kväll det blev för deltagarna.

På bilden syns några deltagare som lär sig väl smaka under grillkvällen.

Fler aktiviteter

img_0613