Home event fredag den 20 november 2020

Fredagen den 20:e november fanns akademins eventkommitté på plats på Stora torget mellan kl. 16.00-18.00 väl synliga med akademins beachflaggor och bord. Allt för att förgylla medlemmarnas tillvaro i de dystra Corona-tiderna. Och det gjordes genom att det fanns följande att avhämta för dem:

  • Rosmarinmarinerad bröstfilé av kalkon.
  • Morots- och chilipuré.
  • Apelsinsås.

Till detta fick medlemmarna rekommendationer på lämpliga tillbehör så som potatis och rotfruktslåda. Självfallet fanns det också recepten på delikatesserna som paketet innehöll.

Ta också del av vad några av Alingsåsakademins medlemmar tyckte om eventet och matlådorna.

 


 

Go kväll…

På väg hem från barnbarnen kunde vi hämta recept och delvis färdig måltid på torget och cykla vidare hem. Vi firade denna fredag med en fantastisk måltid och till det en kryddig och mustig Pinot Noir från Kalifornien. Vinet lyfte fram alla smaker från rotfrukterna, apelsinsåsen och morotspurén som dukades fram på Rörstrands röda bengali från tidigt 50-tal. Romrussinglass med mamma Alice smulade russinkaka över och rom därtill satte pricken över i på denna måltid. Husets födelsedagsbarn var helt nöjd med tillställningen…

Tack till AlingSåsakademien för initiativet!
Annika och Lennart

 


 

Hej,

Tack för ett mycket trevligt initiativ!

Så här blev våran middag

Förrätt:
Ett glas torr Riesling från Pfalz, samt lite nötter.

Huvudrätt:
Vi gjorde rostad klyftpotatis med rödlök samt salvia till kalkonen. Till detta drack vi en Pinot Noir från Chile.

Dessert:
Espresso med Alingsåsglass (gourmet brynt smör med rosmarin), samt en avec Asbach.

Summering:
Vi tyckte att maten var femstjärnig, fantastiskt god sås! Tack!

Men vi har en fråga angående receptet på såsen, går det lika bra att använda saften från apelsinen istället för koncentrat? Eller blir det för tunn smak?

Kram och tack!
Anna & Claes

 


 

Hej,

Vill sända en rad och tacka för idérikedom och den utsökta matten igår, smakade mycket gott får ni hälsa kocken.

Det blev en trerätters tillsammans med min vännina, Monika Staaf.

Trevlig lördag
Helena Gustafsson

 


 

Hej!

Stort TACK till en fantastisk gåva från AlingSÅSAkademin, mycket uppskattat.
Vi följde receptet till största del och det var mkt god sås och puré och kalkonen var ju grym!
Vi tyckte vinet, Barbera d’Alba passade utmärkt!

Tack till er som har haft ett finger med i denna överraskning.
Per med gäst

 


 

Ragnhild och jag tackar för en fantastiskt god måltid som vi mottog i fredags!

Det blev en verklig lyxmiddag och de utlämnade läckerheterna passade perfekt med de föreslagna ugnsstekta grönsakerna. Vi var också imponerade av lösningen att vi medlemmar fick del av Josefs sås- och matlagningskonst trots att vi tyvärr inte kunde träffas den här gången. Bra genomfört!

Hälsningar Ragnhild & Johan  

 

Fler aktiviteter

d9aedd39-47cf-4857-90f8-fe96b2a56e41_original