Utbildningar

Om kurserna

ALINGSÅSAKADEMIN har det stora nöjet och glädjen att erbjuda såslagningskurser. Dessa kurser genomförs i beredningsköket i idrottshallen på Hjälmareds folkhögskola. Fem tisdagskvällar tas i anspråk. Tiden som gäller är mellan kl. 18.00 och cirka 21.00. Under kocken Anna Nordqvist Svensson ledning kommer du att få lära dig om hur diverse fonder tillagas och hur du löser mysteriet med att vid spisen trolla fram goda såser som rödvinssås, gräddsås, vitvinssås, citronsås, béarnaisesås, hollandaisesås samt kalla såser.

Kursen är förenad med en avgift. Noterbart är att varje kurstillfälle avslutas med en måltid där deltagarna får möjlighet att provsmak kvällens olika såser. Efter genomförd kurs belönas deltagarna med ett diplom. Och ha du inte fått nog med såser arrangeras även fortsättningskurser. Vid detta tillfälle rör det sig om en kväll.

edgar-castrejon-bg5rhvrh0jm-unsplash

Aktuella kurser

blur-chef-cooking-2403392

Årets första grundkurs

Med start i vecka 4 2025 påbörjas årets f...

Läs mer
spice-370114_1920

Ny grundkurs på G

Styrelsen för Alingsåsakademin planerar f...

Läs mer
dennis-klein-fzb_512zvp0-unsplash

Fortsättningskurser

Dessa kurser arrangeras för medlemmar som...

Läs mer