Spännande grillkväll på Till Anna
Kvällen den 17 september samlade AlingSÅSakademin 25 personer på restaurang Till Anna i Alingsåsför för en spännande och lärorik grillkväll. Aftonens värd, och kvällens kock, Cristiano Gomes da Silva hade förberett med tre olika styckdetaljer från nöt, med mycket smak, och olika lång tillagningstid.
Trots att det var långt in i september, kunde kvällen börja med mingel på Till Annas bakgård, där också kvällens grillning ägde rum. Cristiano visade den församlade skaran hur marmorering och fett ser ut på gräsbetat kött, och och förmedlade bra tips om grillning, tranchering, och temperaturer. Med stort intresse var alla med och grillade i grupper.
Deltagarna bjöds på tre såser, var och en speciellt anpassad till köttet såsen serverades till. Chimichurrin var fantastisk till shortribsen, men pepparsåsen och bearnaissåsen var också väldigt goda.
En gemytlig och väldigt lärorik kväll, med många frågor från deltagarna till Cristiano.
Christiano med ett av köttstycken som grillades under kvällen.
Deltagarna visade stort intresse för kocken budskap.
