En skål för Skåål
Ja, det är sannerligen värt att höja glaset och utbringa en skål för restaurang Skåål. Med vilken anledning då undrar ni. Jo, den trerättersmiddag som de presenterade och lät delar av Alingsåsakademins medlemmar avnjuta höll minst sagt hög klass.
Det var torsdagen den 3 november som akademins eventgrupp kallade till medlemsträff för en ”Mat och vinkväll” på Skåål. Knappt 30 medlemmar hade hörsammat kallelsen och ingen av dem lär ha gått besviken från restaurangen. Med kocken och krögaren Fredrik Järås i spetsen hade personalen i köket trollat fram lågtempererad röding med citronmousse och andra tilltugg som förrätt. Som huvudrätt serverades svensk dovhjortfilé med kantarellsås, sauce Péregueux, rostade rotfrukter, pommes Anna och syltad pumpa. Och som dessert presenterades en fyrverkeriinspirerad baked Alaska.
Bra jobbat Järås och Co och bra jobbat eventgruppen.
Förväntansfulla middagsgäster ser på när baked Alaska ”eldas” på. Och den som eldade på var Fredrik Järås.
Aftonens meny.