Kurs som gav mersmak

Inspirerande, roliga råvaror och inget krångel. Se där några av omdömena som fördjupningskursen den 17 maj fick från de sex deltagarna.

Som vanligt hölls kursen i Hjälmared Folkhögskolas kök och som vanligt var det eminente kocken Yousef Dukhan som lotsade ”eleverna” framåt. Och vad var det då som anrättades emellan spisarna? Jo, en tvårättersmeny som bestod av en förrätt på pilgrimsmusslor och en varmrätt där ankbröst var huvudingrediensen. Lägg därtill att en av deltagarna såg till att det blev en trerätters genom att ha med sig en egenhändigt gjord tiramisu.

Till de två förstnämnda rätterna gjordes ett stort antal såser med olika smaker och konsistens.

Från de sex ”eleverna” var kvällen mycket uppskattad och en skriftlig utvärdering gav följande kommentarer:

  • Mycket bra upplägg!
  • Yousef mycket lättsam, kunnig och pedagogisk.
  • Inspirerande, roliga råvaror och inget krångel.
  • Nu vågar vi själva pröva nya såssmaker.
  • Kul att känna hur olika smaker växer fram – grädde och smör!
  • Lagar hemma till helgen!
  • Vill ha tips på maträtter som passar till olika såser.
  • AlingSÅSakademin är ett trevligt gäng!

Idel lovord som med all säkerhet kommer att leda till fler fördjupningskurser likt denna.

Fler aktiviteter

img_0569