Rasmus – kung på King Edward
- Smörbakad svensk grön sparris – Emulsion på brynt smör från get och ko – Olika salladsskott – Krisp på valmofrö och surdeg – Löjrom
- Bakad piggvar/slätvar – Smör/champagnesås med gräslök och forellrom – Anjovisbakad palsternackor– Dill – Vitkål – Gurka – Potatispuré
- Stekt sockerkaka – Vaniljglass – Mandelskorpor – Ljummen nyponsoppa.
Visst låter det ovanstående gott?
Och det var det kan vi som var på plats i Restaurangskolan King Edward torsdagen 27 april intyga.
Gästspelande Rasmus Broberg, tidigare kock på och ägare till Momenti Liberi, var mannen bakom denna excellenta måltid. Till sin hjälp hade han Pontus Söderström, chef restaurangskolan, och några av avgångseleverna på Restaurangprogrammet.
Men det var inte nog med att Rasmus var kocken bakom härligheterna, han höll även en ”Masterclass” inför varje rätt där han handgripligen tillagade såsen till rätten.
Rasmus var onekligen kvällens kung på King Edward – det håller säkerligen alla 37 deltagarna med om.
På bilden ser vi Rasmus, tillsammans med ”hjälpredan” Sebbe, tillagar en av kvällen såser.
Visst får den här tallrikens innehåll det att vattnas i munnen.